title-banner

produk

Ngaran Inggris: phenacetinum, phenacetin

[C10H13NO2 = 179.22]

Produk ieu p-ethoxyacetanilide. Eusi C10H13NO2 kedahna henteu kirang ti 99,0%.

[karakter] produkna bodas, kalayan ngagenclang kristal serpihan atanapi bubuk kristal bodas; henteu bau, raos rada pait.

Produk leyur dina étanol atanapi kloroform, rada leyur dina cai nu ngagolak, rada leyur dina éter, sareng rada leyur dina cai.
Titik lebur titik lebur produk ieu (Lampiran halaman 13) nyaéta 134 ~ 137 ℃.

[pamariksaan] 0,6g organoklorin dicandak teras dilebetkeun kana kolontong kerucut. 50mg alloy aluminium nikel, 5ml 90% étanol, 10ml cai sareng larutan natrium hidroksida 2 ml (1mol / L) ditambihan, Lebetkeun kana cai cai, panas sareng gulung salami 10 menit, tiis, saring kana botol ukuran 50ml kalayan kertas saringan bébas klorida, ngumbah kaléci kerucut sareng kertas saring ku cai sababaraha kali, gabungkeun larutan cuci kana botol pangukur, tambahkeun cai pikeun éncér kana skala, kocok ogé, pisahkeun 25ml, sareng parios numutkeun hukum (Halaman lampiran 35). Dina kaayaan karusuhan, bandingkeun sareng larutan kontrol anu didamel tina leyuran kosong 25ml sareng larutan natrium klorida standar 6ml 02%).

Pikeun p-ethoxyaniline, candak 0,3g, tambah étanol 1ml, leupaskeun larutan yodium (0,01mol / l) dugi rada konéng, teras tambahkeun larutan yodium 0,05 ml (0,01mol / l) sareng 3ml cai tiis anu nembe dikulub. Panaskeun langsung dugi ka leyur. Titenan geuwat nalika panas. Upami warna na dikembangkeun, éta henteu kedah langkung jero tibatan volume anu sami tina warna beureum coklat No.4 larutan colorimetric standar.

Candak 0,5g produk ieu pikeun gampang karbonisasi, sareng parios numutkeun hukum. Upami janten konéng, éta moal langkung jero tibatan warna konéng jeruk No.4 leyuran kolorimetri standar tina jilid anu sami; upami beureum, éta henteu kedah langkung jero tibatan warna beureum coklat No.7 larutan kolorimetri standar tina jilid anu sami.

Karugian dina pangeringan: candak produkna sareng garingkeun kana 105 ℃ salami 3 jam, sareng leungitna beurat moal ngaleuwihan 0,5%.

Résidu dina ignition moal ngaleuwihan 0,1%

[tekad kontén] nyandak sakitar 0,35g produk ieu, akurat timbangna, lebetkeun kana labu kerucut, tambahkeun 40 ml asam hidroklorat éncér, lalaunan panas sareng réfluks salami 1 jam, tiiskeun, tambahkeun cai 15ml, sareng titrate nganggo natrium nitrit leyuran (0.1mol / l) (tapi sénsitip galvanometer dirobah janten 10 <- 3> A / grid) numutkeun kaédah titration stop permanén (Appendix 53). Unggal 1ml leyuran natrium nitrit (0.1mol / l) sami sareng 17.92mg C10H13NO2.

[fungsi sareng panggunaan] ubar antipiretik sareng analgesik. Pikeun muriang, nyeri, jst.

[catetan] jangka panjang sareng panggunaan skala ageung tiasa nyababkeun sianosis atanapi karusakan ginjal.

[gudang] panyimpenan kedap udara.


Pos waktos: Mei-10-2021